Friidrott – Stockholm Sport Academy

Friidrott Stockholm Sport Academy

Friidrott

Varmt välkommen till Stockholm Sport Academys  Friidrottsträning (Multi Sport Camp)

På friidrotten läggs en grund för att i framtiden kunna utföra alla grenar optimalt. Vi tränar friidrottens alla grenar med fokus på allsidig träning. En röd tråd som löper genom träningen är även inslagen av koordinationsträning . Vi vet av erfarenhet och studier att koordinativa färdigheter förenklar all inlärning samt utförande av rörelser och därför vill vi så tidigt som möjligt skapa en koordinativ grund. Det är något som ungdomarna kommer ha nytta av hela livet, oavsett vilken sport de utövar.

 

Friidrott - Stockholm Sport Academy

 

Friidrott – schema, kursplan >>

Kurser:

  • Friidrottslekis 4-5 år

    Friidrottslekis är en introduktion till friidrott med motorisk och koordinativ basträning. Fokus ligger på allsidig träning och att träna de koordinativa färdigheterna.

  • Friidrott Nivå 1- 6-13 år (indelning efter ålder)

    På friidrottens grundutbildning läggs en grund för att i framtiden kunna utföra alla grenar optimalt. Vi tränar friidrottens alla grenar med fokus på allsidig träning.  Juniorerna lär sig löp-, kast- och hoppteknik. För att gynna den fysiska allsidigheten tränas friidrottens alla grenar : stav-, höjd-, längdhopp, tresteg, spjut, diskus, kula, sprint, häck och stafetter.

  • Friidrott fortsättning 7-15 år (indelning efter ålder)

    Efter 2-3 terminer på friidrottens grundutbildning finns möjligheten att gå vidare till friidrott fortsättning. För juniorer som har tränat friidrott innan finns det möjlighet att börja direkt på fortsättningsnivån. På friidrottens grundutbildning lades den tekniska grunden som här vidareutvecklas. Teknikträningen är mer avancerad och bedrivs i ett högre tempo. Friidrottaren kan kunna tillämpa sin tidigare kunskap och ta ett större ansvar för den egna träningen.

Friidrott – schema, kursplan >>